8.11.2010

Ensimmäisen ruokapiirin satoa


Viime viikolla pyörähti ensimmäisen kerran käyntiin Topin maatilamyymälän ja kyläyhdistyksen järjestämä ruokapiiri. Jokaiselle ruokapiiriläiselle tuli vähintään kassillinen täynnä luomu- ja lähiruokaa suoraan maatilamyymälän peräkärrystä, jotka allekirjoittanut kiikutti Pyylammille sateisessa säässä. Kasseista löytyi monenlaisia kasviksia, leipiä, jauhoja ja ryynejä. Ja taisipa joiltakin löytyä jopa ekologista kosmetiikkaa ostoksien joukosta!

Tilattavana oli reilusti yli 1 000 eri tuotetta, joten monella tulikin valinnanvaikeus. Listalla on mm. hedelmiä, vihanneksia, jauhoja, suurimoita, pastaa, kuivahedelmiä, pähkinöitä, superfoodeja, siemeniä, papuja, linssejä, levitteitä, hilloja, leipiä, makeisia, öljyjä, mausteita, juomia, kahvia, teetä, säilykkeitä sekä ekopesuaineita ja -kosmetiikkaa. Tarjolla on myös hyvä valikoima luomuliha- ja luomumaitotuotteita, mutta tällä kertaa niitä ei voinut tilata, koska tuotteet olisivat saattaneet lämmetä kuljetusmatkan aikana.

Omasta mielestä hinnat olivat täysin kilpailukykyisiä kaupan luomutuotteiden hintoihin verrattuna (eikä toimitusmaksuja ole kuin 1 €/tilaus kyläyhditykselle). Laatu sitä vastoin oli huomattavasti parempi. Esimerkiksi tilaamani luomuomenat olivat priimaa, eikä niin hyviä taida Siilinjärven kaupoista löytyäkään. Pettymyksiä ei ainakaan vielä tullut vastaan. Kertokaahan muutkin ruokapiiriläiset mitkä tuotteet yllättivät, joko positiivisesti tai negatiivisesti?

Ensi kerralla taidan tilata enemmän kasviksia, koska ne näyttivät monen kassissa niiiin hyviltä ja ehkäpä hemmottelen itseäni myös jollakin reilun kaupan karkkipussilla. Vai pitäisikö tilata itsenäisyyspäiväksi Kontiomehun kuohujuomaa? Ja täytyyhän silloin myös miettiä tarvitseeko jouluksi jotain erityistä. Huh huh, taitaa tulla taas useampi ostoskassi kannettavaksi :) Jos jollekin unohtui kertoa, niin seuraava ruokapiiri on tosiaan itsenäisyyspäivää edeltävällä viikolla. Päivä on todennäköisesti keskiviikko, mutta siitä tiedotetaan sitten myöhemmin kaikille ruokapiiriläisille henkilökohtaisesti.

Itseäni jäi vielä houkuttelemaan sen verran Peltolan luomujäätelöt, että joku kerta voitaisiin järjestää mukaan tarpeeksi kylmälaukkuja, että myös kylmätuotteita olisi mahdollista tilata. Silloin kyllä joudutaan sopimaan joku noutopaikka Pyylammilta, koska kierros kaikkien ruokapiiriläisten luona kestää sen verran kauan, että viimeisten jäätelöt olisivat varmasti sulia. Mitä olette mieltä, olisiko hyvä idea?


Jos joku uusi innostui nyt ruokapiiristä, niin ei muuta kuin tervetuloa mukaan! Laita sähköpostia osoitteeseen pyylammin.sihteeri(at)gmail.com niin saat liittymisohjeet.

2 kommenttia :

  1. Minä olin tyytyväinen koko tilaukseni sisältöön, mutta erityisesti täytyy mainita porkkanat ja sipulit. Porkkanat ovat tosi makeita ja mehukkaita, noita popsii ihan hedelmien sijastakin! Ja enpä ole kyllä ennen sipuleita ihastellut, että olisivat niin täydellisen kauniita, että raaskiiko mokomia käyttääkään :D Näitä molempia lähtee varmasti seuraavaankin tilaukseen.

    Kylmäkimpalle joo täältä, jos kylmälaukkuhomma järjestyy. Varoitus kuitenkin ruokakuskille: Joulukuun tilaus taitaa mulla ainakin olla isompi kuin tämä, kun ajattelin, että nyt on helppo tilaisuus ostaa lahjaksikin jotain kuluvaa herkkua tarpeettoman tavaran sijaan.

    Anu

    VastaaPoista
  2. Anopille tilatut satsumat meinasivat mennä parempiin suihin ennen perille toimittamista.

    VastaaPoista