1.12.2011

JOULUKAUSI AVATTIIN PYYLAMMILLAPuuskaiset viikonlopun tuulet eivät olleet esteenä lämminhenkisessä joulukauden avauksessa Pyylammilla sunnuntaina. Pyylammin – Panninniemen kyläyhdistys ry järjesti yhdessä Siilinjärven seurakunnan kanssa jouluisen tapahtuman kyläläisilleen. Seurakunnasta paikalle oli kutsuttu pappi Yrjö Jokiranta ja kanttori Vesa Kajava.”Tänään sunnuntaina avattu adventtikausi on merkki joulun lähestymisestä ja ihmisten aloittamista jouluvalmisteluista. Joulun aika luo yhteenkuuluvaisuuden tunnetta ja kokoaa ihmisiä yhteen. Samoja piirteitä on myös kyläyhdistyksen toiminnassa. Yhdessä työskennellään ja koetaan mukavia hetkiä”, kertoi Jokiranta kyläläisille pienimuotoisessa hartaudessa. Pyylammen - Panninniemen väki onkin ottanut kylän tapahtumat omakseen ja tälläkin kertaa väkeä oli paikalla runsaasti.

Eeva ja Antti Savolainen saapuivat tapahtumaan yhdessä 2-vuotiaan poikansa Oivan kanssa. ”Hyvillä mielin oman kylän jouluavaukseen saavuttiin. Mukavaa on nähdä muita lapsiperheitä ja maistella joulupuuroa”, Eeva Savolainen kertoi. Savolaiset myös tuumailivat, että joulun odotteluun kuuluu kotona leipomusten valmistelua sekä koko perheen yhteinen retki joulukuusen hakuun Oivan isovanhempien luota.

Muutaman yhteisen joululaulun jälkeen oli aika avata puurokattilan kansi ja maistella joulupuuroa. Kaikkien yllätykseksi myös itse joulupukki ehti kiireiltään kyläläisten seuraksi, tietenkin namusäkki mukanaan. Aikaisemmin Pyylammilla itsekin parikymmentä vuotta asustanut Yrjö Jokiranta oli tyytyväinen kokemastaan. ”On kiva tunne että löytyy yhteisöllisyyttä ja monet perheet ovat ennestään minulle tuttuja. Oma perheenikin vietti joulun aina kotona täällä asuttaessa ja taidettiinpa joulun avausta viettää aikanaan myös entisellä kerhohuoneella”.Teksti: Jari Hämäläinen (juttu julkaistu myös Uutis-Jousessa 1.12.2011)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti