18.10.2012

Kuntavaalit lähestyvät

Kysyimme alueemme kuntavaaliehdokkailta muutaman kysymyksen:
1. Kerrotko muutamalla lauseella, miten Pyylampi - Pannninniemi aluetta tulisi kehittää?
2. Miten meidän kylän yhteisöllisyyttä voitaisiin kehittää?
3. Koetko kyläyhdistyksen toiminnan tärkeäksi, miksi?

Tässä ensimmäisten vastaukset. Lisäämme uusia tähän samaan postaukseen heti kun niitä tulee. Toivottavasti näistä on apua sopivaa ehdokasta etsiessänne!

EDIT, uusia vastauksia:

Tuukka Heiskanen, Kokoomus
1. Pyylampi-Panninniemen alue toimii nykyiselläänkin erittäin hyvin, mutta on eräs asia mikä hieman kaivaa mieltäni ja se on bussiyhteydet. Pelkästään koulukuljetus ei mielestäni riitä. Muutama bussi päivässä jotka samalla kiertäisivät joko Harjamäki-Vesijären suunnalla ja/tai Pöljällä olisi hyvä lisä

2. Yhteisöllisyys on vaikeampi kysymys. Jos ihan rehellisesti puhun niin en oikein keksi muuta ratkaisua kuin se että järjestettäisiin joitain tapahtumia muutaman kerran vuodessa, mutta tämäkin on hankalaa sillä meidän kylällämme ei ole oikein kunnollista paikkaa missä kokoontua. Muistan itse ala- ja ylä-aste ajalta sen että lapsille tämän yhteisön muodostaminen ei ole mikään ongelma. Siellä jopa ylpeillään omasta asuinalueesta ja vähän jopa kukkoillaankin. Kyläyhdistyksen kannattaisi myös pyrkiä mainostamaan itseään hieman paremmin.

3. Kyllä, pidän kyläyhdistyksen toimintaa tärkeänä, vaikken siihen osallisena ole ollut. Tähän yksi syy on etten edes tiennyt että Pyylammella on edes oma kyläyhdistys. Olen hieman selaillut sivuja tässä lomani aikana ja pidän näkemästäni.

Olen Taina Lehtoranta, 31-vuotias SDP:n ehdokas. Työskentelen sosiaalityöntekijänä Kysissä ja olemme asuneet perheen kanssa Panninniemessä kohta vuoden. Perheeseen kuuluu mies ja kolme lasta.

1. Pyylampi-Panninniemi alue tulee elämään suuressa muutoksessa tulevina vuosina. Se kuinka saamme kehitettyä aluetta asukasmäärän kasvun näkökulmasta, on otettava huomioon alueella. Kehittäminen on aina positiivista, mutta suurissa muutoksissa on otettava huomioon kokonaisuus. Alueen laajennus vaatii tarkastelua monesta eri näkökulmasta. Itse näen tärkeimpänä kehittämiskohteena alueen pitämisen viihtyisänä ja miellyttävänä asuinympäristönä, huomioiden myös ympäröivän luonnon ja sen erityispiirteet.

2. Pyylampi-Panninniemi on kylänä hyvin merkittävä. Olen asukkaana kokenut yhteisöllisyyden hyvin vaikuttavana ja siksi kuulun myös kyläyhdistyksen hallitukseen. Yhteisöllisyys on näkynyt mahtavalla tavalla mm. siivoustalkoissa, jossa saatiin kylä talkoovoimin siivottua hetkessä. Yhteisöllisyys ja sen kehittäminen eivät vaadi taikatemppuja, vaan mukana oleminen on tärkeintä. Alueella asuu myös paljon eri-ikäisiä ihmisiä, mikä on alueemme rikkaus. Se kuinka saamme mukaan kaiken ikäiset asukkaat on haaste ja siihen on keksittävä uusia keinoja ja kaiken ikäisiä kiinnostavia toimintamalleja. Tässä keskeistä on asukkaiden äänen kuuleminen. Tietyissä ikäryhmissä, kuten kouluikäisissä alueen tiivis yhteistyö näkyy. Kaikki tuntevat toistensa lapset ja yhteisiä pelisääntöjäkin on alueen lapsille pystytty luomaan. Tämä on yhteisöllisyyttä parhaimmillaan.

3. Kyläyhdistyksen toiminta on merkittävää kylän viihtyvyyden ja aktiivisuuden kannalta. Kylätoiminnan kautta ihmisiä on saatu aktivoitua mukaan erilaisiin mukaviin tapahtumiin ja talkoisiin. Kylätoiminta on merkittävä keino olla mukana kehittämässä aluetta yhdessä ja myös alueen yhteisöllisyys tiivistyy. Nykypäivänä puhutaan paljon osallisuudesta ja kylätoiminta on yksi oiva keino päästä osalliseksi oman asuinympäristönsä toimintaan. Itse olen hyvin iloinen kyläyhdistyksen toiminnasta ja sen aktiivisuudesta. Kylässämme on mahtava voima; Pyylampi-Panninniemi on paras paikka asua :)

Ari Poikselkä, Kristillisdemokraatit
1.Venepaikkojen lisääminen ja rantamökin saaminen kunnalta uimarannalta kokoontumispaikaksi. Luontopolun saaminen Panninniemeen. Uusien kerhotilojen löytyminen lasten ym. käyttöön.

2. Sosiaalisen kanssakäymisen tehostamisella, yhteenkuuluvaisuuden lisäämisellä, kansalaisaktiviteettia tehostamalla ja yksinkertaisesti opettelemalla tervehtimään.

3. Nuotioillat, kesätapahtumat, talvinen lastenluistelu hetket ovat mielestäni oiva esimerkki kyläyhdistyksen toimivasta puolesta. Kyläyhteisö on foorumi, jossa voidaan keskustella yhteisten asioiden hoitamisesta ja mahdollisten puutteiden tiedottamisessa. Tämä luo turvallisuutta ja näin lisää hyvinvointia alueella.

Ritva Puustinen, Keskusta
1. Pyylampi-Panniniemi on kasvava ja haluttu asuinalue. Alueella asuu paljon lapisperheitä,harmikseni kerho yms. toimintaa varten ollut tila on myyty, mutta ihanteellista olisi saada tila kerhoja ja kylän yhteisiä kokoontumisia varten.

Päiväkotikin on lopetettu, joten ainakin perhepäivähoitajien työ täytyy pitää kannattavana mm. palkkauksen muodossa, jotta alueella saadaan säilytettyä riittävä määrä perhepäivähoitajia. Kaikilla ei ole kuljetusmahdollisuuksia kauempana oleviin päiväkoteihin ja joskus jopa pienempi kodinomainen ryhmäkoko lapselle esim. perhepäivähoidossa on paras ratkaisu.

Kyläsuunnitelmanne on koonnut ja huomioinut aivan loistavasti aluetta koskevat kehitystarpeet ja voimavarat huomioiden luonnonläheisyyden, luonnonsuojelualueet sekä Kevättömän järven , joka koskee laajempaakin aluetta. Noista tavoitteista on hyvä pitää kiinni ja vaikka talkoohenkeäkin tarvitaan , myös kunnan tulee noteerata alueen tarpeet. Pidetään tämä asuinalue edelleenkin elinvoimaisen ja haluttuna.

2. Jostakin syystä ihmiset nykyään vierastavat ajatusta lähteä mukaan aktiiviseen toimintaan. Yhteiset tapahtumat ( joita yhdistys jo järjeestäkin ) lisäävät yhteisöllisyyttä, aina tarvitaan lisää toimijoita. Toivon että ihmiset lähtisivät mukaan edes kokeilemaan, kun eivät tunne itseään liian sidotuksi toimintaan, kipinä voikin syttyä mukavasta yhdessäolosta ja tekemisestä.

3. Kyläyhdistyksen toiminta on mielestäni tärkeää. Siinähän parhaimmillaan toteutetaan oman asuinalueen viihtyvyyttä monin eri keinoin. Palvelujen tarpeita pohdittaessa tälläisen yhteisön voima on suurempi, kuin yksittäisen henkilön esittämä. Ei tehdä tästä alueesta tiivistä asutuskeskusta, jossa kukaan ei tunne naapuriaan, vaan säilytetään luonnonläheisyys ja toisesta välittäminen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti