6.5.2013

KESÄRENKAILLA KOHTI KESÄÄ


Yhtenä huhtikuun sunnuntaina oli jopa pienoista juhlan tuntua ilmassa kun perinteinen Rengasralli pyöräytettiin käyntiin. Syy leveään hymyyn on Rengasrallin valinta siilinjärveläiseksi kyläteoksi vuonna 2012. Valinta syntyi kuukauden takaisessa kyläparlamentissa, missä jokainen Siilinjärven kylä sai esittää omaa tapahtumaa tms. vuoden kyläteoksi. Lopulta Pyylammin-Panninniemen ehdotus vei ykkössijan toisen äänestyskerran jälkeen.
Saavutusta on arvostettava kyläkuvioissa korkealle. Ehdotuksia on vuosittain monenlaisia ja useisiin tekoihin sekä tapahtumiin on nähty paljon vaivaa. Kylätekoja kuvastaa usein paikallinen kekseliäisyys, kylän yhteishenki ja toisaalta pieni hassuttelu. Kuulostaako vuonna 2011 voiton vienyt Pöljän peltokirppis hassulta?
Mainetta ja mammonaa? Joo-o, Siilinjärven kunnanhallitus käsitteli vuoden 2012 siilinjärveläistä kylätekoa istunnossaan. Voitto siis tietää 500 euron palkintoa kyläyhdistyksellemme ja tuo raha tullaan käyttämään yhteiseksi hyödyksi.
Rengasrallissa renkaanvaihtajia riitti taasen jonoksi asti. Talkoot olivat onnistuneet ja keli jälleen suosi tapahtumaa. Kiitos kaikille Rengasralliin osallistuneille!
Rengasrallitunnelmin: Jari Hämäläinen

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti